In unele cazuri, anumite medicamente pot avea reactii ciudate, asemanatoare drogurilor. Un exemplu in acest sens il constituie hydrocodone, un opiu de baza in prescriptia medicala, o adevarata heroina sintetica.

Pentru persoanele cu o dependenta grava, incetarea consumului de alcool sau de droguri poate fi extrem de periculoasa, deoarece pacientul poate intra in asa-numitul sevraj. In functie de gravitatea situatiei, simptomele pot include, in cazul alcoolicilor, delirium tremens, halucinatii, crize epileptice, convulsii si poate suferi atac de cord. In ceea ce priveste dependentii de droguri, simptomele pot incepe cu pofte necontrolabile, anxietate, crampe, durere musculara si osoasa, insomnie, ducand uneori la furie, deprimare, puls ridicat, diaree, greata, varsaturi.

Lipitorile au o abilitate unica de a detoxifia sistemul limfatic si pe cel sanguin. Limfa este un lichid transparent, incolor, care circula prin vasele si ganglionii limfatici, precum si in spatiile intercelulare, mediind schimbul de substante intre sange si tesuturi. Aceasta este formata ca un lichid interstitial. Patrunde in vasele limfatice prin filtrare, trecand cel putin printr-un ganglion limfatic, inainte sa se verse in sange, in vena subclaviana. Limfa circula de la tesuturi la sange, preluand deseurile. Organismul uman are in jur de 1,5 l de limfa. In refacerea sistemului limfatic si sanguin, lipitorile medicinale actioneaza ca o seringa de unica folosinta, eliberand organismul de reziduriile stocate. Pacientii care folosesc lipitorile medicinale pentru dezintoxicarea de alcool sau de droguri vor simti imediat efectul acestora. Starile de nervozitate dispar in scurt timp, anxietatea este indepartata, deprimarea este inlaturata iar pacientul va regasi calmul si linistea.